Το πρώτο ντέρμπι της ιστορίας

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου έγινε τον Ιανουάριο του 1965. Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου έγινε τον Ιανουάριο του 1965.

ΑΕΛ και Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά την σεζόν 1964-65, δηλαδή τη σεζόν που ιδρύθηκε η ομάδα της Λάρισας.

Στις 24 Ιανουαρίου 1965 έγιναν οι αγώνες για της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και για τον 4ο όμιλο βρέθηκαν αντιμέτωποι η Λάρισα και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Εδεσσαϊκός τότε οδηγούσε την κούρσα και ακολουθούσαν Βέροια, ΑΕΛ, Λαμία, Χαλκίδα και Ολυμπιακός Βόλου. Ο Παπαδήμας με ατομική ενέργεια στο 17ο λεπτό του αγώνα σημείωσε το μοναδικό τέρμα που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ της ΑΕΛ.

  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ |25 Ιανουαρίου 1965

“Θαυμάσια η ομάδα της Λάρισας μετά από ωραιότατη συνάντηση νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0 ύστερα από τέρμα του Παπαδήμα που επετεύχθη στο 17' με ατομική προσπάθεια. Υπό συνεχή βροχή διεξήχθη ο αγών, με εμφανώς ανωτέρα την ομάδα της ΑΕ Λαρίσης. Κατά το α' μέρος η Λάρισα έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά κατόρθωσε να επιτύχει το μοναδικό τέρμα της και να κερδίσει τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στο β' μέρος ο αγών εξελίχθη σε πραγματική τιτανομαχία. Συνεχείς φάσεις προ των δύο εστιών μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε συναρπαστική μάχη”.

Η συγχώνευση των ομάδων της Λάρισας, από την οποία προέκυψε η ΑΕΛ δημιούργησαν μπέρδεμα με το δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ και ο ΟΠΑΠ διατήρησε το όνομα Ηρακλής Λάρισας, ενός από τους συλλόγους από τους οποίους προέκυψε η νέα ομάδα και ήταν ο τελευταίος που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep